Подготвят мерки за справяне с критичните участъци по р. Дунав

Снимка: Maritime.bg
Снимка: Maritime.bg

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД) и Речна администрация за Долен Дунав (АФДЖ) – Галац, Румъния ще представят проект „Техническа помощ за ревизиране и допълване на предпроектното проучване за подобряване на корабоплаването в общия българо-румънски участък на р. Дунав – FAST Danube“, съфинансиран от Европейския съюз по Механизмa за свързване на Европа.

Информационното събитие ще се проведе на 22 юни (сряда) от 10:00 ч. в конферентната зала на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ на ул. „Славянска“ № 6.

На срещата ще бъдат представени планираните дейности, цели и ползи от реализацията на проекта.

В края на 2014 г. АФДЖ – Галац обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, който да извърши осъвременяване на проучвания, извършени в рамките на ИСПА Румъния в периода 2007-2011 г., за подобряване на условията за корабоплаване в общия българо-румънски участък.

Въз основа на горните проучвания ще се набележат конкретни критични участъци и ще се предложат инженерни мерки, подготовката и изпълнението на които ще стартират през 2018 г.

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на