Подготвят мерки за справяне с критичните участъци по р. Дунав

Снимка: Maritime.bg
Снимка: Maritime.bg

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД) и Речна администрация за Долен Дунав (АФДЖ) – Галац, Румъния ще представят проект „Техническа помощ за ревизиране и допълване на предпроектното проучване за подобряване на корабоплаването в общия българо-румънски участък на р. Дунав – FAST Danube“, съфинансиран от Европейския съюз по Механизмa за свързване на Европа.

Информационното събитие ще се проведе на 22 юни (сряда) от 10:00 ч. в конферентната зала на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ на ул. „Славянска“ № 6.

На срещата ще бъдат представени планираните дейности, цели и ползи от реализацията на проекта.

В края на 2014 г. АФДЖ – Галац обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, който да извърши осъвременяване на проучвания, извършени в рамките на ИСПА Румъния в периода 2007-2011 г., за подобряване на условията за корабоплаване в общия българо-румънски участък.

Въз основа на горните проучвания ще се набележат конкретни критични участъци и ще се предложат инженерни мерки, подготовката и изпълнението на които ще стартират през 2018 г.

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по