Борисов: Искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, мир и любов

boyko-borisov-uchenie-burgasИскам в Черно море да виждам платноходи, яхти, мир и любов, заяви премиерът Бойко Борисов.

България няма да участва в общ флот с Турция, Румъния и Украйна срещу Русия. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с предложение от румънска страна за общ натовски фронт по море срещу Русия, предава Нова.

„Казах на румънските колеги вече два пъти – аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, мир и любов, а не по курортите ми да се разхождат военни фрегати назад и напред”, подчерта премиерът.

„Всеки ден с румънците можем да си правим учения, съседи сме, да махаме със знаменца, но България и Румъния! Другото вече е пряко отиване към военен конфликт, защото ястребите не виждам дали ще си пратят синовете там”, изтъкна Борисов.

„Руската страна може да е по-нервна към другите, но много ще я заболи от България, тази граница не трябва да се прекрачва”, съсече той безумния съседски натиск за изкуствено засилване на напрежението в Черно море.

| Още по темата: Бойко Борисов: Не ми трябва война в Черно море


Maritime.bg – Курс

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални