Строят ново рибарско пристанище в Каварна

kavarna1Концепция за развитие на пристанище в Каварна и план за приемане и обработване на отпадъците в рибарското пристанище бяха представени от кмета на града Нина Ставрева и Павел Маринов – председател на „Института за регионални стратегии“ в Бургас.

На официалното обществено обсъждане дойдоха граждани, чийто бизнес зависи от развитието на пристанищната инфраструктура в града.

Представената идея предвижда изграждане на рибарско пристанище в района на трета буна, под нос Чиракман.

Проект може да бъде осъществен с европейско финансиране по програма „Морско дело и рибарство“ на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Местните рибари подкрепиха становището, че е време да се създаде обособена зона и добри условия за да упражняват те занаята си.

По представената концепция, плажната ивица в акваторията на каварненския залив ще бъде разширена, като се създаде нова в пространството между буна 2 и буна 3. Представеният идеен проект за бъдещото пристанище ще бъде детайлно разработен в следващите месеци.

Предстоят още няколко обществени обсъждания на концепцията в община Каварна.

Maritime.bg – България / Рибарство

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на