Кораб заседна след меле между екипажа

BenitaКораб BENITA, плаващ под флага на Либерия, заседна край югоизточните брегове на о. Мавриций на риф „Le Bouchon“, съобщиха местните медии.

| Последно по темата: Командоси неутрализирали побеснелия главен механик на кораб Benita

Построеният през 1998 година бълкер с дедуйет 44183 t е плавал от Индия към Дърбан.

Според данни на местните медии, инцидентът е възникнал след скандал и последвало меле между екипажа в машинното отделение на кораба.

Известно е, че главният механик на 181-метровия кораб е арестуван от полицията, след като се е заключил в машинното отделение.

В местна болница са били откарани други двама моряци от екипажа. В момента се планира операция за изтегляне на плавателния съд.

Властите разполагат бонови заграждения по бреговата ивица и около плавателния съд.

Екипажът на кораба е съставен от 23-ма моряци от Филипините. Инцидентът е станал в четвъртък около 23:50 ч.

Oil-Spill-Le-BouchonКъм момента няма данни за разлив на гориво. Установено е замърсяване по бреговете на острова.

В района се намира един влекач, който прави опити да изтегли плавателния съд. Към BENITA е изпратен и втори влекач.

Засега няма абсолютно никаква информация за евентуалните причини, довели до мелето на борда.

Днес местни медии съобщиха, че състоянието на един от моряците, пострадали тежко в сбиването, е овладяно. Става дума за 28-годишен механик, който е получил сериозни наранявания по главата и ръцете. Младият моряк е преминал три операции.

10:55 ч. Вода е нахлула на борда на кораб BENITA, съобщи LeMauricien, цитирайки началника на местната брегова охрана. В момента с наличните на борда помпи се осигурява отводняването. Министърът на околната среда на Република Мавриций също е в района. „Няма място за никакво притеснение. Екипите работят и се надявам днес операцията по изтегляне на кораба да бъде извършена“, коментира той. Местните медии съобщиха, че е наета европейска компания, която е изпратила 13 специалисти на острова за подготовка на операцията.

| Последно по темата: Командоси неутрализирали побеснелия главен механик на кораб Benita

Видео:

benita2Maritime.bg – Свят / Инциденти

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на