Главният механик на кораб Benita: Искаха да ме хвърлят в морето

benitaТе искаха да ме хвърлят в морето. Това са първите думи, които е казал пред местната полиция главният механик и заподозрян за метежа на борда на бълкер BENITA, който заседна край бреговете на о. Мавриций, информират местните медии.

Заподозреният е 38-годишният Татон Омар Палмес (Taton Omar Palmes).

„Капитанът и другите моряци се бяха наговорили да ме хвърлят в морето, така че аз се заключих в машинното отделение“, успява да обясни едва говорещият английски механик.

В момента полицията работи с останалите членове на екипажа на бълкера. Очаква се пристигането на преводач.

Междувременно местни специалисти остро разкритикуваха реакцията на властите, като определят действията на бреговата охрана като „твърде закъснели“.

Издания от острова съобщиха, че животът на друг механик, който пострада тежко, е извън опасност. 28-годишният филипинец е претърпял три животоспасяващи операции, след тежки наранявания в областта на главата, врата и счупени ръце.

| Всичко по темата до момента:

Командоси неутрализирали главния механик на кораб BENITA (снимки)


| Кораб заседна след меле между екипажа (видео)

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на