НАТО организира конференция във ВВМУ

natoОт 27 до 29 юни ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ ще бъде домакин на петата годишна конференция на НАТО по въпросите на военното образование – NATO clearing house 2016. В течение на три дни във Висшето военноморско училище ще се проведат оживени дискусии и дебати между квалифицирани преподаватели и експерти в областта на военното образование на страните – членки на НАТО.

Конференцията се провежда под егидата на програмата на НАТО за подпомагане на военното образование (DEEP), която обвързва висши преподаватели от страните – членки на НАТО, с техни колеги от страните партньори с цел усъвършенстване на учебните програми и методите на обучение. Обменът на експертизата цели също така и подкрепа на заинтересованите страни партньори в техните усилия за достигане на целите по усъвършенстване на програмите на военното образование и изграждане и модернизиране на военните училища.

Над 60 участници от 23 страни и 42 институции са заявили участие. Очаква се всички представители на висши военни академии и институции да подновят своя ангажимент за по-нататъшни усилия в областта на усъвършенстването на програмите на военното образование.

Конференцията е организирана и в тясно сътрудничество с ПЗМ консорциума на военните академии на страните – членки на НАТО, и институтите за изследване на сигурността.

Maritime.bg – България / Образование

Последни новини

Последни новини

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).

Георги Гвоздейков остава в състава на правителството на ППДБ и ГЕРБ за транспортен министър

Има списък с министри, който е одобрен от „Продължаваме Промяната - Демократична България” и ГЕРБ - СДС, обяви пред NOVA акад. Николай Денков. Телевизията съобщава, че