За четвърти пореден път Варна отбелязва Международния ден на моряка – 25 юни

mejdunaroden-den-na-moryaka-varna
Програма на Международния ден на моряка – 25 юни’2016. Кликнете за да увеличите изображението.

За четвърти пореден път във Варна на 25 юни 2016 ще се празнува Международния ден на моряка. В Летния театър ще се съберат морски мъже, военни моряци, близки на моряци, представители на Община Варна, гости на града, просто хора, които се чувстват съпричастни на морската идея. Концертът ще бъде открит от представителния духов оркестър на ВМС, ще участва група „Корали“, накрая публиката ще има удоволствието да аплодира певицата Тони Димитрова.

По време на празника ще бъдат връчени наградите от Националния конкурс „Диря в морето“. Конкурсът все по-уверено набира скорост, след като се взе решение да участват, освен моряци, и близки на моряци.

Наградените литературни творби са публикувани на сайта На Моряшки професионален съюз.

От 16:00 часа на Морска гара – Варна започва Морско кръщение за деца, изявени в конкурса „Детско море” и деца, близки на моряци, на ветрохода „Калиакра”. При хубаво време ще се направи морска разходка из залива.

На 24.06 от 18:00 часа в офиса на Моряшки професионален съюз на ул. Граф Игнатиев 6А се открива на изложба с картини и фотоси на лауреати и участници в Националния конкурс „Диря в морето”.

Едно от важните събития, посветени на Деня на моряка и Международния ден на детето, бе конкурса „Детско море”. На вниманието на уважаемото жури бяха представени над 1200 рисунки и над 50 литературни творби. Бяха връчени награди за рисунки и за литературни творби. Освен наградите на празника, отличените деца получиха и книжка “Детско море” с най-добрите рисунки и литературни творби. Изложба от детски рисунки на отличените деца беше уредена пред зала “Пленарна” на Община Варна.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес