Ветроходна надпревара в Бургаския залив

3Традиционно богата съпътстваща програма са подготвили организаторите на ветроходна регата „Черноморец Бургас 2016” (24 – 26 юни), съобщи Nautica.bg.

Надпреварата в Бургаския залив е решаваща за националните ранглисти, след нея ще бъде определен и националния отбор в клас Optimist за ЕП 2016.

Очакванията на домакините са за около 150 състезатели в класовете Optimist, Laser 4.7, Cadet, 420, Laser Standard, Laser Radial, 470 и Finn. Събитието се организира от яхт клуб “Черноморец” със съдействието на Община Бургас.

На територията на клуба традиционно ще се състои „Регата на въже” – изложба с най- интересните ветроходни моменти от деня, организирана съвместно с Бургаска фотографска общност.

„Търсете флага” е мобилното събитие, съпровождащо регата „Черноморец Бургас”.

Ветроходното събитие ще може да се наблюдава от Мостика, където ще бъде разположен клубният флаг. Там деца, желаещи да се занимават с ветроходство ще получат информация кога и как да се включат в тренировките на клуба.

Програма на регата „Черноморец Бургас 2016” и още информация в Nautica.bg

Maritime.bg – България / Спорт

Последни новини

Последни новини

Потъналият в Черно море кораб е плавал към Бургас, спасиха още един моряк, издирването продължава

В 1235 ч. на 17 януари плаващият под флага на Палау моторен кораб ARVIN потъна в района Бартън, обявиха официално от Бреговата охрана (БО) на Република Турция. Построеният