България отбелязва Международния ден на моряка

Тони Димитрова на концерт за Международния ден на моряка през 2013 г. Снимка: Maritime.bg
Тони Димитрова на концерт за Международния ден на моряка през 2013 г. Снимка: Maritime.bg

България отбелязва Международния ден на моряка – 25 юни.

В Летен театър – Варна ще се съберат морски мъже, военни моряци, близки на моряци, представители на Община Варна, гости на града, просто хора, които се чувстват съпричастни на морската идея. Концертът ще бъде открит от представителния духов оркестър на ВМС, ще участва група „Корали“, накрая публиката ще има удоволствието да аплодира певицата Тони Димитрова.

По време на празника ще бъдат връчени наградите от Националния конкурс „Диря в морето“. Конкурсът все по-уверено набира скорост, след като се взе решение да участват, освен моряци, и близки на моряци.

Наградените литературни творби са публикувани на сайта На Моряшки професионален съюз.

От 16:00 часа на Морска гара – Варна започва Морско кръщение за деца, изявени в конкурса „Детско море” и деца, близки на моряци, на ветрохода „Калиакра”. При хубаво време ще се направи морска разходка из залива.

Обръщение на генералния секретар на Международната морска организация
Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на