Намалява недостигът на офицери

moryaciПрез следващите години ще намалее недостигът на офицери, което е пряко свързано със забавените темпове на увеличение на световния флот. Този извод правят анализаторите от Drewry в своя годишен доклад за състоянието на пазара на морски кадри.

С около 300 кораба се очаква да се увеличи глобалният световен флот до 2020 г., като тук Drewry посочва, че не са включени пътническите кораби, влекачите, малките съдове за каботажно плаване, както и танкерите и бълкерите под 10 000 dwt.

Анализаторите посочват, че това ще доведе до намаляване недостига на офицери.

Към края на миналата година на индустрията не са достигали 20,900 офицери, а според Drewry до 2020 г. техният брой ще спадне до 7 700.

Състоянието на пазара през миналата година, което може да се сравни само с кризисните 2008-2009 г., увеличи несигурността в индустрията, което доведе до драстично съкращаване на поръчките за ново строителство.

Спадналите печалби на компаниите пък е пряко свързано с необходимостта от постоянни съкращения на разходите, а всяко увеличение в трудовите възнаграждения на морските лица е сведено до минимум.
0drewryMaritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на