Поредна нова руска подводница пое бойно дежурство в Черно море

Minolta DSC
Снимка: АВ

Руската подводница „Стари Оскол“, третата от серията, произведена по проекта 636.3 за Черноморския флот, премина Босфора и Дарданелите и се отправи към мястото на постоянното си базиране, съобщи пред журналисти говорителят на флота Вячеслав Трухачов, цитиран от ТАСС в сряда (29 юни).

„Най-новата дизелова подводница „Стари Оскол“, която премина успешно програмата за държавни изпитания и през юни 2015 г. бе включена в състава на Военноморския флот, завърши прехода си от Северния в Черноморския флот на път към мястото на постоянното си базиране като премина през Босфора и Дарданелите и навлезе в Черно море“, каза Трухачов.

Черноморският флот трябва да получи общо шест подводници по проекта 636.3, като четири от тях вече са включени в състава на ВМФ на Русия. Още две ще бъдат предадени на военните до края на 2016 година. Отделна серия от шест аналогични подводници ще бъде построена за Тихоокеанския флот, посочва агенцията.

| Още по темата: Нова подводница влиза в руския Черноморски флот

Maritime.bg – Свят / ВМС

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и