Дронове атакуваха пътнически кораб

aida-primaУникален рекламен клип на пътническия кораб AIDAprima разпространиха от пресслужбата на компанията-собственик на съда. Видеото е заснето с дронове и представя уникалния екстериор и интериор на най-новия кораб на компанията.

Maritime.bg припомня, че AIDAprima бе построен в корабостроителници Nagasaki Shipyard, собственост на Mitsubishi Heavy Industries, а първият му круиз започна от Хамбург на 30 април. Съдът е основна атракция на честванията на 827 години от основаването на пристанището в германския град.

AIDA Cruises съобщиха неотдавна, че планират строителството на още един кораб от същия клас.

Преди две седмици базираната в Норвегия компания Gard съобщи, че кораб е бил задържан в Суецкия канал след като от борда му е излетят дрон за нуждите на рекламен клип. Скоро след излитането на дрона, местните власти са разпоредили на капитана на кораба незабавно да се насочи към район, където да бъде извършена инспекция.

 Още по темата: 

|Вижте най-новия усмихнат флагман на AIDA (видео)

Задържаха кораб заради дрон пуснат от моряк

Maritime.bg – Свят / Видео

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на