Дронове атакуваха пътнически кораб

aida-primaУникален рекламен клип на пътническия кораб AIDAprima разпространиха от пресслужбата на компанията-собственик на съда. Видеото е заснето с дронове и представя уникалния екстериор и интериор на най-новия кораб на компанията.

Maritime.bg припомня, че AIDAprima бе построен в корабостроителници Nagasaki Shipyard, собственост на Mitsubishi Heavy Industries, а първият му круиз започна от Хамбург на 30 април. Съдът е основна атракция на честванията на 827 години от основаването на пристанището в германския град.

AIDA Cruises съобщиха неотдавна, че планират строителството на още един кораб от същия клас.

Преди две седмици базираната в Норвегия компания Gard съобщи, че кораб е бил задържан в Суецкия канал след като от борда му е излетят дрон за нуждите на рекламен клип. Скоро след излитането на дрона, местните власти са разпоредили на капитана на кораба незабавно да се насочи към район, където да бъде извършена инспекция.

 Още по темата: 

|Вижте най-новия усмихнат флагман на AIDA (видео)

Задържаха кораб заради дрон пуснат от моряк

Maritime.bg – Свят / Видео

Последни новини

Последни новини

Кап. Владимир Гаргов: Не e вярно, че българите не можем да ставаме екип

Навършват се 10 години от спасителна операция, проведена под ръководството на варненския капитан Владимир Гаргов. Преди десетилетие името на българския капитан стана широко

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент