Преминаване през новия Панамски канал

Моряк от екипажа на бълкер BAROQUE публикува в интернет таймлапс видеоклип, показващ преминаването на кораба през серията нови шлюзове на Панамския канал.

Кораб BAROQUE бе чартиран за извършване на тестови преминавания през новия канал, който бе официално открит по времето на грандиозна церемония, в която участваха стотици представители от морската индустрия и хиляди панамци.

„Този канал превръща отново Панама в логистичен център на Северна и Южна Америка. Той ще даде възможност на страните в региона значително да подобрят своята инфраструктура и икономиките си“, коментира Хорхе Луис Куинтао, директор на администрацията на канала.

Maritime.bg припомня, че официалното откриване на канала бе забавено с две години, след неколкократно спиране на строителството и стачки на работниците. Проектът за градеж на нов канал възлезе на повече от 5,2 млрд. щ. долара.

Oще по темата: 
Откриха новия Панамски канал

Maritime.bg – Свят / Видео

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на