Варненският „Портови флот 99“ придоби нов влекач

Новият влекач на "Портови флот 99" ALEXANDRA на Морска гара - Варна, снимка: Maritime.bg
Новият влекач на „Портови флот 99“ ALEXANDRA на Морска гара – Варна, снимка: Maritime.bg

Варненска компанията „Портови флот 99“ е придобила влекач, който официално ще бъде приет в състава й днес, научи Maritime.bg.

Влекач ALEXANDRA е на Морска гара – Варна за започване на церемонията по издигане на българския флаг, а наши читатели изпратиха снимки на най-новия влекач във варненския пристанищен комплекс.

Според информация от онлайн бази данни, ALEXANDRA има дължина 19 метра и широчина 7 метра.

Варненският Портови флот е основан през средата на 20-ти век като отдел към държавното предприятие „Пристанище Варна“ за извършване на маневрена дейност и буксирни услуги в търговските и кораборемонтни пристанища във Варненски регион.

През 1999 година дружеството е изведено от структурата на „Пристанище Варна“ ЕАД и функционира като самостоятелна бизнес единица до средата 2002, когато е закупено от „Българска морска компания – ПФ“ ЕООД – гр. София.

Новият влекач на "Портови флот 99" ALEXANDRA преди церемонията по издигане на флага, снимка: Maritime.bg
Новият влекач на „Портови флот 99“ ALEXANDRA преди церемонията по издигане на флага, снимка: Maritime.bg

„Поддържайки своите вече повече от 30 годишни лидерски позиции в бранша „Портови флот -99″ ЕООД се преобразува в най-голямата частна буксирна компания, оперираща по Северното Черноморие“, коментират в сайта на компанията.

Maritime.bg припомня, че неотдавна друга компания – БМФ, придоби нов за флота й влекач. Съдът е с дължина 15 метра и широчина 6 метра.

Новият влекач на БМФ "Алаид", снимка: Maritime.bg
Новият влекач на БМФ „Алаид“, снимка: Maritime.bg

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на