Търсят концесионер за терминал Видин – Център

port-vidinКонцесионер за пристанищен терминал Видин – Център ще търси министерството на транспорта.

Министерството, съвместно с община Видин, подготвя необходимите анализи, ако се обоснове целесъобразност и законосъобразност на концесията, ще се стартира и процедурата.

Междувременно стана ясно, че проектът за интермодален терминал в крайдунавския град ще бъда подаден за финансиране по механизма Свързана Европа.

Става въпрос за проучване от две фази – аналитична и изготвяне на предложение за проектиране на терминала, като ще се разчита на 85% финансиране от ЕС и съфинансиране от ДППИ.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от