Инж. Пепа Василева: Варненска морска гимназия принадлежи на бъдещето

pepa-vasilevaКолективът на Варненска морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“ си взе „Довиждане“ с дългогодишния директор инж. Пепа Василева.

В края на миналия месец, в тържествена обстановка, на инж. Василева бяха връчени плакет от кмета на Община Варна, почетен знак от РИО – Варна и грамота за цялостна дългогодишна високопрофесионална дейност в системата на средното образование от Сдружението на директорите в средното образование.

Maritime.bg припомня, че през 2006 година на инж. Василева бе присъдено почетно отличие „Неофит Рилски“ от министъра на образованието, награда „Варна“ – Директор на годината за 2001 година на Община Варна, за цялостния й принос в развитието на средното морско образование у нас и Варненска морска гимназия – един от стълбовете, крепящи родната морска индустрия.

68 години учители и ученици търсят облика, посоката, пътя на морското образование във Варна. И те имат днес не само самочувствие, че са изградили училище със собствена физиономия, ясни цели и утвърдени традиции, но и вярата, че бъдещето принадлежи на младите, амбициозни и можещи хора, които ще поемат по техния път!

На 29 юни 2016 г. /Петровден/ педагогическата колегия на ВМГ „Св. Н. Чудотворец“, след като отпразнува големия християнски празник си каза „Довиждане“ с 19 години управлявалата училището като Директор – инж. Пепа Василева. През лятото инж. Василева ще излезе в полагаем отпуск за навършване на години и трудов стаж.

„Нека пребъде нашето училище! Да расте! Да мери духовен ръст с най-добрите!
Да се утвърждава! Дълбок поклон на всички, които са поставили началото на ВМГ „Св. Н. Чудотворец“ най-голямото училище в България, създавало и създаващо „морски кадри“. Благодаря на моите колеги и на настоящите възпитаници на ВМГ за подкрепата. Престижният авторитет на училището се дължи на тях. ВМГ „Св. Н. Чудотворец“ има минало, но принадлежи на бъдещите учители и ученици, които ще продължат да пишат историята му. Завещавам им мечтите си!“, каза инж. Василева в своето слово.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на