Инж. Пепа Василева: Варненска морска гимназия принадлежи на бъдещето

pepa-vasilevaКолективът на Варненска морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“ си взе „Довиждане“ с дългогодишния директор инж. Пепа Василева.

В края на миналия месец, в тържествена обстановка, на инж. Василева бяха връчени плакет от кмета на Община Варна, почетен знак от РИО – Варна и грамота за цялостна дългогодишна високопрофесионална дейност в системата на средното образование от Сдружението на директорите в средното образование.

Maritime.bg припомня, че през 2006 година на инж. Василева бе присъдено почетно отличие „Неофит Рилски“ от министъра на образованието, награда „Варна“ – Директор на годината за 2001 година на Община Варна, за цялостния й принос в развитието на средното морско образование у нас и Варненска морска гимназия – един от стълбовете, крепящи родната морска индустрия.

68 години учители и ученици търсят облика, посоката, пътя на морското образование във Варна. И те имат днес не само самочувствие, че са изградили училище със собствена физиономия, ясни цели и утвърдени традиции, но и вярата, че бъдещето принадлежи на младите, амбициозни и можещи хора, които ще поемат по техния път!

На 29 юни 2016 г. /Петровден/ педагогическата колегия на ВМГ „Св. Н. Чудотворец“, след като отпразнува големия християнски празник си каза „Довиждане“ с 19 години управлявалата училището като Директор – инж. Пепа Василева. През лятото инж. Василева ще излезе в полагаем отпуск за навършване на години и трудов стаж.

„Нека пребъде нашето училище! Да расте! Да мери духовен ръст с най-добрите!
Да се утвърждава! Дълбок поклон на всички, които са поставили началото на ВМГ „Св. Н. Чудотворец“ най-голямото училище в България, създавало и създаващо „морски кадри“. Благодаря на моите колеги и на настоящите възпитаници на ВМГ за подкрепата. Престижният авторитет на училището се дължи на тях. ВМГ „Св. Н. Чудотворец“ има минало, но принадлежи на бъдещите учители и ученици, които ще продължат да пишат историята му. Завещавам им мечтите си!“, каза инж. Василева в своето слово.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС

Морякът Живко Иванов – кап. Спароу: Страхотно е да правиш най-голямата пиратска беля!

За образа на българския моряк може много да се пише и все няма да е достатъчно, защото той е необхватен като самото море. В него може да бъде открит дори причудлив щрих на „морски