„Роял Хелена“ се подготвя за регата Тол шипс 2016

13658971_1026897464067229_6189650173482240362_nУВК „РОЯЛ ХЕЛЕНА“ се подготвя за участие в тазгодишното издание на регата Тол шипс. Това съобщиха в страницата на ветрохода в социалните мрежи.

Maritime.bg припомня, че в края на лятото година ще се проведе SCF Tall Ships Regatta, която за трети път ще премине през Варна.

Международното състезание е популярно и престижно, тъй като за участие в него се впускат ветроходни кораби от всички краища на света, а екипажите предизвикват изключителен интерес сред жителите на пристанищата-домакини, какъвто ще бъде и морската столица на България.

Регатата стартира през септември, като през периода от 8-ми до 11-ти септември ще гостува на Констанца, Румъния. Първата гонка на състезанието ще завърши в Новоросийск (Русия), откъдето, след престой от 15-ти до 18-ти септември флотилията ще се впусне в плаване без състезателен характер, а с цел опознаване на нови градове и заливи по техния път до Сочи (Русия). Руският град успя да се прослави не само като зимна олимпийска столица през 2014, но и като подходящо пристанище, предоставящо удобство, добро разположение и чудесно отношение към гостите си.

Надпреварата във втория състезателен етап на SCF Tall Ships Regatta 2016 ще започне от Сочи и след преодоляване на няколкостотин морски мили, ще финишира във Варна.

Престоят на флотилията във Варна ще продължи от 1-ви до 4-ти октомври.

Преди няколко дни УКВ „РОЯЛ ХЕЛЕНА“ излезе на традиционно плаване с приятели и партньори, а до старта на регата предлага плавания във Варненския и Несебърски заливи. График вижте тук.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на