Борисов предлага транспортен коридор между България и Иран

ббПредложение за нов транспортен коридор между Персийския залив и Черно море, който да свързва Иран, Армения, Грузия и България, са обсъдили премиера Бойко Борисов и първия вицепрезидент на Иран Есхаг Джахангири. Това е част от официалното посещение на министър-председателя в Техеран.

„Днес можем да приемем чрез нашите пристанища до цяла Европа такъв транспортен коридор, като го разглеждаме не само за превоз на товари, но за пренос на газ”, посочи българският министър-председател.

Той допълни, че предстои експертна среща в София между представители на четирите страни, на която ще бъде обсъдена реализацията на проекта.

Обсъдените теми от взаимен интерес са свързани с изграждането на транспортна инфраструктура, развитие на сътрудничеството в областта на енергетиката и селското стопанство.

Подписани бяха и три двустранни документа, чиято цел е да се поставят на нова основа отношенията в областта на взаимните инвестиции, транспорта и съобщенията и сътрудничеството между малките и средни предприятия от двете страни.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес