Бъдещи моряци заминаха на лагер в Хърватска

Млади моряци заминаха на лагер в Хърватска-nnnnnПредставителна група ученици от МСК „Предизвикателство – Млади моряци“ с ръководител Август Панов замина за участие в международен летен лагер в Хърватска. От българска страна той е организиран от Военноморската конфедерация със съдействието на Община Варна в подкрепа на титлата „Варна – европейска младежка столица 2017“, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“.

На изпращането на младите моряци за лагера им в гр. Опатия присъстваха Димитър Димитров – зам.-председател на Военноморската конфедерация, и отговорният секретар на Федерацията по морски спортен многобой и приложен туризъм Митко Методиев.

По предварително утвърдена от Международната морска конфедерация програма ще бъдат проведени мероприятия по морски спортове, приложен туризъм и културен отдих. Целта на традиционния лагер е подготовка на бъдещи морски кадри, възпитание в любов към морето и усвояване на безценните му житейски уроци и научни знания, казаха от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на