Кораби на САЩ и Украйна провеждат учения в Черно море

bregova-ohrana-ukrainaВоенните учения Sea Breeze – 2016 с участието на кораби от Украйна, САЩ и други страни ще започнат в понеделник в северозападната част на Черно Море, Одеска и Николаевска области. Както съобщиха от пресслужбата на командването на военноморските сили на Украйна, тази година ученията „значително разширяват географията и района на своето провеждане“, предаде ТАСС, цитирана от Кросс.

„В морето ще има над 25 кораба, катера и спомагателни кораби от Украйна, САЩ, Турция и Румъния. Освен авиационната съставна, по-широк от миналите години ще бъде и диапазонът на действие на бреговия компонент – многонационална тактическа група“, заяви първият заместник-командващ на украинските ВМС Роман Гладкий.

Морски пехотинци и специални части от Украйна, САЩ, Молдова и Грузия ще участват в „стабилизационни действия при провеждането на операции в кризисен регион по стандартите на НАТО“ на базата на Междувидовия център за подготовка на подразделенията в Николаевска област, както и на юг в Одеска област.

В рамките на ученията, които ще продължат до 30 юли, ще се изпълняват задачи по морски и въздушен десант, артилерийска отбрана, преодоляването на водни препятствия и въздушно прикритие. Украйна ще участва на ученията с фрегатата „Хетман Сагайдачни“ и буксир „Корец“.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на