Включват риболовния бранш в работни групи за делфините

43Риболовният бранш ще участва в работни групи, разглеждащи проблемите със смъртта на делфини, съобщиха източници на Maritime.bg в МЗХ и МОСВ.

Припомняме, че риболовната общност реагира изключително остро за очакваните ограничения на риболова в зони, в които има популация на делфини.

Някои риболовци дори заплашиха с протестни действия, ако мерките засегнат основния им поминък.

Maritime.bg припомня, че вчера бе проведена среща между премиера, министри и представители на екоорганизации, на която бяха коментирани зачестилите сигнали за изхвърлени мъртви делфини по родните брегове.

Набелязаните мерки включват и органите за Граничен контрол и МВР, които ще съблюдават за бракониерски улов на риба. Предвиждат се и промени в Закона за рибарството и аквакултурите.

„Имаме уверение, че риболовният бранш ще бъде включен в предстоящите разговори“, коментираха риболовци пред Maritime.bg.

Всичко по темата: 

Професионални риболовци: Затваряме пристанища и пътища, искаме среща с премиера Борисов
Доц. Виолин Райков: Несериозно е да се обвиняват рибарите за умрелите делфини
Рибарите потресени от забраната за риболов заради делфините

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на