До края на лятото откриват Магазия 1 в Бургас

magaziya1-minПочти е готова новата сграда на Магазия 1 на източния терминал на пристанище Бургас.

В момента се извършват довършителните работи. Обектът ще е готов до края на лятото. По всяка вероятност откриването ще бъде през септември.

Сградата, която е строена през 1903 г., е една от най-старите постройки на територията на пристанище Бургас. С обновяването й ще се обособят експозиционна зала, многофункционална зала, учебни зали, детски център, заведения за хранене и магазини.

Инвестицията е на ДП Пристанищна инфраструктура. Стойността на обекта е близо 4 млн. лева.

Благоустрояването около кейовите места 3 и 4 на порта ще струва 268 900 лв.

Подаването на оферти може да се извърши до 25 юли, като изпълнението на СМР е в рамките на 25 дни, след избора на изпълнител. Строителните дейности включват пренареждане на съществуващата настилка от гранитни павета и от асфалт, обособяване на зелени площи и осигуряване на външно осветление, припомня БургасНюз.

На следващ етап предстои благоустрояване на източната част на кея, като ще се изготвят работни проекти за облагородяване на района окомо 3-4 км и укрепване на кейовите стени. Достъпът се осъществява чрез директна връзка с градската улична мрежа откъм ул. „Ал. Батенберг“.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес