Ремонтират девет кораба на флота

DSC_5467Министерството на отбраната е обявило обществена поръчка за ремонт на девет кораба, които са на въоръжение във Военноморските сили.

Общата стойност на ремонтните дейности е 4,7 млн. лева с ДДС. Средната цена на ремонта на един плавателен съд ще е около половин милион лева.

Доковите ремонти на корабите ще стават поетапно, като още през 2016 г. трябва да бъде ремонтиран един от тях. През 2017 г. и 2018 г. трябва да бъдат ремонтирани по два кораба, през 2019 г. – три и още един през 2020 г. Според информацията ще бъдат ремонтирани учебно-спомагателен плавателен съд, противопожарен кораб, танкер-бункеровчик, транспортен кораб, фрегата, спасителен кораб.

Ръководеното от Николай Ненчев министерство ще направи предварителен подбор на желаещите да ремонтират военната техника, пише Монитор. Кандидатите трябва да са изпълнили минимум две идентични услуги в последните пет години. Само избраните кандидати ще могат да подадат и финансови оферти.

Maritime.bg – България / ВМС

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по