Ремонтират девет кораба на флота

DSC_5467Министерството на отбраната е обявило обществена поръчка за ремонт на девет кораба, които са на въоръжение във Военноморските сили.

Общата стойност на ремонтните дейности е 4,7 млн. лева с ДДС. Средната цена на ремонта на един плавателен съд ще е около половин милион лева.

Доковите ремонти на корабите ще стават поетапно, като още през 2016 г. трябва да бъде ремонтиран един от тях. През 2017 г. и 2018 г. трябва да бъдат ремонтирани по два кораба, през 2019 г. – три и още един през 2020 г. Според информацията ще бъдат ремонтирани учебно-спомагателен плавателен съд, противопожарен кораб, танкер-бункеровчик, транспортен кораб, фрегата, спасителен кораб.

Ръководеното от Николай Ненчев министерство ще направи предварителен подбор на желаещите да ремонтират военната техника, пише Монитор. Кандидатите трябва да са изпълнили минимум две идентични услуги в последните пет години. Само избраните кандидати ще могат да подадат и финансови оферти.

Maritime.bg – България / ВМС

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент