ДППИ представи проекта за внедряване на интегрирана информационна система

13843536_10208003316974146_1619313000_oДП „Пристанищна инфраструктура“ организира встъпителната пресконференция по проект „Проектиране и внедряване на интегрирана информационна система (ИИС) за планиране и управление на ресурсите в ДП „Пристанищна инфраструктура“,  финансиран със средства на ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов отбеляза, че за ДППИ последните няколко години са били белязани от информационните технологии. Първо са реализирани успешно проектите „Информационна система за управление на трафика на плавателни съдове” (VTMIS), „Речна информационна система в българската част на река Дунав” (BULRIS) и „Географска информационна система” (ГИС). Приключва и внедряването по проект „Мониторинг и информационна система за Черно море” и вече е дошъл редът и на интегрираната информационна система за планиране и управление на ресурсите в ДП „Пристанищна инфраструктура”.

Забуртов допълни, че предприятието вече има идеи и за други проекти за управление на пристанищата, които възнамерява да реализира.

Анна Михнева-Натова, директор на дирекция „Управление на проекти“ в предприятието и ръководител на проекта, запозна журналистите и гостите на пресконференцията, сред които и експерти от държавни институции, с поставените цели и очаквани резултати от изпълнението му.

Крайният срок за изпълнение на проекта е 14 октомври 2018 г.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент