ДППИ представи проекта за внедряване на интегрирана информационна система

13843536_10208003316974146_1619313000_oДП „Пристанищна инфраструктура“ организира встъпителната пресконференция по проект „Проектиране и внедряване на интегрирана информационна система (ИИС) за планиране и управление на ресурсите в ДП „Пристанищна инфраструктура“,  финансиран със средства на ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов отбеляза, че за ДППИ последните няколко години са били белязани от информационните технологии. Първо са реализирани успешно проектите „Информационна система за управление на трафика на плавателни съдове” (VTMIS), „Речна информационна система в българската част на река Дунав” (BULRIS) и „Географска информационна система” (ГИС). Приключва и внедряването по проект „Мониторинг и информационна система за Черно море” и вече е дошъл редът и на интегрираната информационна система за планиране и управление на ресурсите в ДП „Пристанищна инфраструктура”.

Забуртов допълни, че предприятието вече има идеи и за други проекти за управление на пристанищата, които възнамерява да реализира.

Анна Михнева-Натова, директор на дирекция „Управление на проекти“ в предприятието и ръководител на проекта, запозна журналистите и гостите на пресконференцията, сред които и експерти от държавни институции, с поставените цели и очаквани резултати от изпълнението му.

Крайният срок за изпълнение на проекта е 14 октомври 2018 г.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Преди 19 години на аварийно-спасителен кораб „Протео“ е вдигнат българският флаг

Построен през 1943 г. в италианския град Анкона, корабът има следните тактико-технически данни: дължина – 75.7 м, широчина – 11.7 м, газене – 5 м, водоизместване – 2048 т.