Адвокат Владимир Владимиров: Оптимист съм за втората инстанция на делото срещу моряците от кораб „Св. Николай“

korab-sv-nikolay-balgarski-moryaci

Адв. Владимир Владимиров е бивш председател на Надзорния съвет на Параходство БМФ, член на Българската асоциация по морско право, ръководител на Адвокатско дружество „Владимиров и Ко”, фото: Монитор.
Адв. Владимир Владимиров е бивш председател на Надзорния съвет на Параходство БМФ, член на Българската асоциация по морско право, ръководител на Адвокатско дружество „Владимиров и Ко”, фото: Монитор.

Оптимист съм за втората инстанция на делото срещу моряците от кораб „Св. Николай“. Това каза пред Maritime.bg адвокат Владимир Владимиров, който защитава част от командния състав на българския кораб.

„В момента започва да се пише въззивна жалба, ще бъдат спазени сроковете и до осем-девет месеца ще има решение на втора инстанция“, коментира адвокатът.

По думите му делото срещу българите е изпълнено с куп процесуални нарушения. „Нарушени са три конвенции при задържането на кораб „Св. Николай“, отсече адвокат Владимиров.

България никога не е давала предварително разрешение за арест на кораба

За пример адвокатът даде нарушаването на Конвенцията за борба срещу незаконния трафик на упойващи и психотропни вещества, в която е описана процедурата за задържане на кораб при наличие на основателни съмнения. Според Владимиров е нарушена и Конвенцията на ООН по морско право.

Другите пропуски в процеса, според българския адвокат, са свързани с доказателствата – анализ на кокаина, последвалата кражба на част от него, разпита на свидетелите и недопускането на български свидетели, за които е била подготвена и конферентна връзка.

„Всичко това обезценява присъдата“, коментира Владимиров.

На въпрос „Къде е Дойчин Дойчев?“, адвокат Владимиров отговори: „Вие медиите трябва да отговорите на този въпрос“.

Maritime.bg направи опит да осъществи контакт с Дойчин Дойчев, който в първите часове след задържането отрече да има нещо общо със случая. Наш репортер днес посети всички известни адреси на бизнесмена в Бургас, но той не бе открит.

||| Всичко по темата: Кокаин на борда на българския кораб „Св. Николай“

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на