Флотът на САЩ кръщава кораб на защитник на хомосексуалистите

Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

Военноморският флот на САЩ планира да кръсти кораб на известен защитник на правата на хомосексуалистите, съобщи Naval Technology.

Става дума за нов военен бункеровчик от клас „Джон Левис“, който ще бъде кръстен на политика от Сан Франциско и бранител на правата на хомосексуалистите Харви Милк.

Флотът отказва официален коментар до вземане на решението. Милк е служил в американския флот като водолаз по време на Корейската война и е първия гей-политик от Калифорния. Убит е през 1978 година.

През юни Пентагонът премахна забраната за изразяване на сексуална принадлежност в армията, с което всички хомосексуалисти вече могат явно да я изразяват.

Десетки хиляди са хомосексуалистите във въоръжените сили на САЩ, а в момента тече специална програма в Бреговата охрана на страната, насочена към приемането на хората с различна сексуална ориентация.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на