Варна посреща италиански учебен ветроход

ITS_PALINUROИталианският учебен кораб ITS PALINURO пристига в Пристанище Варна на 10 август, научи Maritime.bg. Учебният ветроход ще остане във Варна до 13 август. На борда му има 33 курсанти, които провеждат обучение в края на първата си учебна година.

Обучителната кампания е елемент от основно значение за обучението на школниците, тъй като представлява естествен завършек на дейностите, проведени през първата година. Главната цел е у тях да се създаде моряшки дух, да се запознаят на практика с различните дейности, свързани с “излизане в морето“, като по този начин се вкоренят подходящи умения и опит в работната среда. Практическата дейност си поставя за цел формиране на дух за екипна работа, способност за управление на персонала, физическа издръжливост и създаване на етични ценности и традиции, характерни за военноморските сили, обясняват от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

По време на престоя на кораба във Варна ще пристигнат и трима лейтенанти от Морската академия в Ливорно за провеждане на традиционната плавателна практика, които ще останат на борда до 12 септември 2016 г..

ITS PALINURO ще бъде отворен за желаещите да го посетят граждани в следните периоди:
Сряда 10 от 15:00 до 18:00 часа
Четвъртък 11 от 10:00 до 12:00 и от 15:00 до 18:00 часа
Петък 12 от 10:00 до 12:00 и от 15:00 до 18:00 часа

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по