25 яхти на старта на регата „Порт Бургас“

0 (2)Стартираха първите гонки в международната ветроходна регата „Порт Бургас – Килови яхти“ 2016 г. Регатата е организирана съвместно с Община Бургас и Пристанище Бургас. Надпреварата ще се проведе в три класа: IRC, ORC и Свободен. Участват 15 лодки в класовете IRC, ORC и 10 в клас Свободен.

Регатата се провежда в акваторията на Бургаски залив и южния район на Черноморското ни крайбрежие, западно от линията нос Емине – Маслен нос.

При класирането ще се прилага минималната точкова система от Приложение А на Състезателните правила по ветроходство. Яхтите от клас IRC и ORC ще се оценяват по коригирано време по системата “време за време”.

Яхтите от клас Свободен ще бъдат класирани по ред на финиширане. Резултатите от гонките ще бъдат оповестени в сайтовете на Българската федерацията по ветроходство и Яхт клуб „Порт Бургас”.

Награди ще бъдат раздадени на всяка лодка, класирана на първо, второ или трето място във всяка група и клас. Осигуреният награден фонд за събитието е 3000 лева. Церемонията по връчването на наградите ще е на седми август 2016 г., след последните гонки.

| Етапите на регата и класирането на участниците, можете да следите в Nautica.bg

0 0 (1)Maritime.bg – България / Спорт

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес