„Калашников“ развя български флаг на най-новите си катери?

kalashnikovРуският военен концерн „КАЛАШНИКОВ“ развя български флаг на борда на най-новия си проект на десантен катер, съобщиха читатели на Maritime.bg.

Става дума за рекламен клип, който бе разпространен в социалните мрежи.

ВК-16, показан на видеоклипа, е многофункционален десантен съд, построен от руския концерн за нуждите на руската отбрана.

Според сайта на „КАЛАШНИКОВ“, съдът може да изпълнява редица задачи, свързани с граничния контрол, патрулиране, превоз на персонал, десантни операции, противопожарни операции, антипиратски и антитерористични мисии, медицинска евакуация и други, сочи справка на Maritime.bg.

Първият модел на новия ВК-16 е представен на военно изложение през миналата година.

ВК-16 е снабден с безпилотен летателен апарат.

Съдът е с дължина 16,45 м. и широчина 4 м., гази едва 0,87 м. Управлява се от двучленен екипаж и може да приеме до 19 души.

ВК-16 се задвижва от два двигателя с мощност по 780 к.с., развивайки максимална скорост до 42 kn и максимална далечина на плаване 400 nm.

Видео

Специалисти по видеообработка обаче обясниха, че вероятно става дума за промяна на цветовете на самия клип при качването в мрежата, което води до промяна цвета на флаговете. Видимият флаг в последните няколко кадъра е руски.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на