Български ветроходец стана девети в света

libenБългарският ветроходец Любен Тенекеджиев се класира девети на завършилото в Кил, Германия 2016 Laser 4.7 Youth World Championship, съобщи Nautica.bg.

В последните два старта Любен се класира 22-ри и 5-ти, което го изстреля с шест места нагоре и му отреди заслужено място в Топ 10 в Златната група на Световното първенство.

В пет от единадесетте старта в Кил, Тенекеджиев успя да се нареди в първата десетка.

Другият наш представител в Златна група – Марина Димитрова при момичетата, зае 62-ро място от общо 126 участнички.

Димитър Вангелов (Сребърна група) е 75-ти в крайното класиране, Иво Филчев (Бронзова група) зае 155-то място.
SAM_0107
Рано тази сутрин, в 06:15 ч., с полет XG3239 от Хановер на летище Варна кацнаха състезателите от националния отбор в клас Laser 4.7, участвали на 2016 Laser 4.7 Youth World Championship в Кил, Германия.

Екип на nautica.bg посрещна Любен Тенекеджиев, Марина Димитрова, Димитър Вангелов и Иво Филчев и техния водач Никола Вангелов.

Малко по-късно, в 07:29 ч. за Хановер с полет XG3238 излетяха националите в Laser Standard и Laser Radial Стефани Музакова, Мариела Николова, Георги Менчев и Иван Димов.

От 9 до 16 август те ще ни представят на Laser Standard Mens und Laser Radial Womens Under-21 World Championship 2016 в Кил. В шампионата са заявени 59 девойки от 29 нации и 147 младежи от 38 страни.

Maritime.bg – България / Спорт

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на