Путин: Желанието на България да възстанови „Южен поток“ не е достатъчно

57a9c160c36188eb408b4584Ние знаем, че България иска да възстанови проекта „Южен поток“, но желанието не е достатъчно. Това каза президентът на Руската федерация Владимир Путин по време на съвместна пресконференция с турския си колега Реджеп Ердоган.

По думите на Путин, Русия е понесла достатъчно щети заради несъгласието на Европейската комисия да се изгради проекта. Той изтъкна, че реализацията на „Южен поток“ при настоящата ситуация следва да е свързана с икономически гаранции, че това ще се случи.

„Искаме гаранции, които все още няма“, подчерта Путин.

Президентът Ердоган заяви от своя страна, че за страната му е от особено значение форсирането на работата и започване на градежа на „Турски поток“.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС