212 кораба продадени за нарязване за четири месеца

korabno-rejishte-min212 кораба са продадени за нарязване през второто четиримесечие на годината. 182 съда от тях са изведени на бреговете на Южна Азия, съобщиха пред Maritime.bg от неправителствената организация „Shipbreaking Platform“.

Бълкери са най-многобройните изведени от експлоатация кораби, техният брой надхвърля 100. През април и юни най-натоварени са били режищата в Бангладеш, съобщават от организацията.

61 са изведените от експлоатация кораби, собственост на компании, базирани в Европейския съюз. Гръцки корабособственици са предали за нарязване 27 кораба, следвани от фирми от Германия, които са продали на местните режища 21 съда.

Maritime.bg припомня, че през последните няколко месеца се увеличи драстично броят на фаталните инциденти на режища в Азия. Само през май и юни загинаха общо петима работници, а други петима пострадаха тежко при инциденти.
ngo-764x500
Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на