Черноморският флот започва учение за борба с подводни диверсанти

russian-navyРуският Черноморски флот започва тридневно учение за борба с подводни диверсанти, съобщи пресслужбата на министерството на отбраната в Москва, цитирана от ТАСС.

Участниците ще отблъснат симулирано нападение на подводни диверсанти откъм морето срещу база на Черноморския флот. Ръководител на учението ще бъде главнокомандващият военноморските сили на Русия адмирал Владимир Корольов.

Маневрите са част от програмата за подготовка на голямото учение „Кавказ-2016“. В тях ще участват над 10 кораба и хеликоптери. Пресслужбата уточни, че военните моряци ще тренират също търсене и тралене на мини, както и помощ на аварирал кораб.

Хидрографската служба на Черноморския флот ще се упражнява в разполагане на маневрени навигационни ориентири и подвижни радионавигационни системи по крайбрежието.

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) заяви, че е предотвратила по-рано този месец опити на диверсионно-терористични групи от Украйна да проникнат в Крим. Киев отхвърли обвиненията в тероризъм. Президентът Владимир Путин обсъди днес с членовете на руския Съвет за сигурност допълнителни мерки за сигурност в Крим, пише БТА.

Maritime.bg – Свят / ВМС

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на