14 младежи и 3 девойки в новия випуск курсанти на Морско училище

priem-cadetsНа 19.08.2016г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” ще се състои посрещането на новия випуск курсанти. Точно в 9.00 ч. на входа на училището 14 младежи и 3 девойки от различни градове на страната ще прекрачат прага на флотската Алма матер.

Посрещнати с „Добре дошли на борда“ от командването, младите хора и техните родители ще имат възможността да се запознаят с материалната база и да получат информация за учебния процес в най-старото техническо училище в страната.

Подготовката на бъдещите морски офицери стартира с военно обучение при което те ще усвояват военните устави и порядки в рамките на 40 дни.

През следващите пет години младите курсанти, избрали да учат в Морското училище, ще се обучават в специализациите „Корабоводене за ВМС”, „Корабни машини и механизми за ВМС” и „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи за ВМС”.

Maritime.bg – България / Образование

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес