Нова поръчка за ремонти във флота обявиха от Министерството на отбраната

Снимка: Военноморски сили
Снимка: Военноморски сили

Министерството на отбраната обяви втора обществена поръчка за ремонт на кораби от състава на Военноморските сили в рамките на три седмици.

Ведомството обяви поръчка с прогнозна стойност 3,75 млн. лева без ДДС, след като в края на юли беше обявена друга поръчка за 9 ремонта на кораби от военноморския флот за над 3,9 млн. лева без ДДС.

Прогнозното общо количество от 9 ремонта на новата поръчка е: за 2016 г. – 1 бр., за 2017 г. – 2 бр., за 2018 г. – 2 бр., за 2019 г. – 3 бр., за 2020 г. – 1 бр.

Според тръжната документация сред ремонтираните при втората поръчка са корветите „Решителни“ и „Бодри“, фрегатата „Смели“, базовите миночистачи Бриз“, Шквал“ и „Прибой“ и ракетната корвета „Мълния“.

Сред ремонтираните при първата поръчка пък са учебно-спомагателен плавателен съд, противопожарен кораб, танкер-бункеровчик, транспортен кораб, фрегата, спасителен кораб.

До 2020 година Министерството на отбраната трябва да ремонтира общо 18 кораба, за което ще плати малко над 9 млн. лв., става ясно от документациите по двете обществени поръчки.

Maritime.bg – България / ВМС

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота