Опресняваме английския език на украински военни моряци

vishe-voennomorsko-uchilishteВВМУ „Н.Й.Вапцаров” стартира опреснителен курс по английски език за офицери и преподаватели от военноморския факултет на Одеската национална морска академия по програмата на НАТО DEEP.

Програмата предвижда 120 ч. занятия по английски език за напреднали, входен тест и тест в края на курса по стандарта на НАТО STANAG 6001. Курсът ще се провежда от преподавателите от Департамента за следдипломна квалификация Станислава Иванова и Кирил Хаджиев, а заключителният тест от оторизирани преподаватели от Военна академия „Г.С.Раковски” – София.

Украинските офицери бяха посрещнати вчера от Началника на Департамента за следдипломна квалификация – кап. II ранг Желязко Николов, който направи кратък брифинг по програмата на курса и реда за провеждане на занятията и тестовете.

Мисията на програмата на НАТО за подпомагане на военното образованието (DEEP) е да допринесе за международната сигурност чрез професионализация на офицерския корпус, сержантите и цивилните служители от страни-партньори.

Към август 2016 г. програмата DEEP е в активно сътрудничество с 13 страни: Афганистан, Армения, Азербайджан, Хърватия, Грузия, Ирак, Казахстан, Мавритания, Молдова, Монголия, Сърбия, Украйна, Узбекистан.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на