Разширяват обхвата на VTMIS

vtmisДП „Пристанищна инфраструктура“ обяви поръчка за териториално разширяване на обхвата и допълване на функциите на Информационната система за управление на трафика на плавателните съдове (VTMIS), установи справка на Maritime.bg. В периода 2013-2015 г. успешно приключи изпълнението на проект „Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS) — фаза 3“ представляващ националната част от Европейската система за контрол на корабния трафик и на информация SafeSeaNet за осигуряване на ефективно и безопасно корабоплаване в морските пространства на ЕС.

Новият проект има два компонента, по първия от които ще бъде извършено проектиране, СМР, доставка и монтаж на ново оборудване и технологично обновление на системата за управление на трафика и информационно обслужване на корабоплаването  и поддръжка в гаранционния период. По втория компонет ще бъде извършено проектиране, СМР, доставка и монтаж на ново оборудване за надграждане и разширяване на преносната среда (РРЛ) чрез обособени нови радио-релейни линии,  технологично ще бъде обновено хардуерно оборудване за обектите от инфраструктурата на VTMIS.

С реализацията на проекта ще се осигури разширяване зоната на покритие от системата в морските пространства на Република България на север и юг по териториалната част и повишаване на обхвата на информационните услуги за корабоплаването.

Осигурява се и надграждане на телекомуникационната инфраструктура, която осъществява пълен и непрекъснат пренос на всички данни.

Прогнозната стойност за реализация на VTMIS системата е 9 млн. лева.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Потъналият в Черно море кораб е плавал към Бургас, спасиха още един моряк, издирването продължава

В 1235 ч. на 17 януари плаващият под флага на Палау моторен кораб ARVIN потъна в района Бартън, обявиха официално от Бреговата охрана (БО) на Република Турция. Построеният