БМФ изпраща 16 студенти от ВВМУ на регата „Тол Шипс“

KALIAKRAЗапочва спонсорската програма на „Параходство БМФ“ АД за студентите, обучаващи се във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тя разкрива възможност за 16 студенти, завършили първи и втори курс, да бъдат част от регатата „ТолШипс“ – 2016, като част от екипажа на учебно-ветроходен кораб „Калиакра“ в периода от 5.09.2016 г. до 5.10.2016 г. Студентите ще бъдат избрани от специалностите „Корабоводене“, „Корабни машини и механизми“ и „Електроснабдяване и електрообзавеждане на кораба“.

Морската столица на България ще бъде за трети път домакин на престижното международно състезание, в което участват ветроходи от цял свят. Регатата стартира през септември. В периода 8 – 11 септември ветроходите ще акостират в Констанца, Румъния. Първата гонка на състезанието ще завърши в Новоросийск (Русия), откъдето, след престой от 15 до 18 септември, флотилията ще се впусне в плаване без състезателен характер, с цел опознаване на нови градове и заливи по техния път до Сочи (Русия). Надпреварата във втория състезателен етап ще започне от Сочи и след преодоляване на няколкостотин морски мили, ще финишира във Варна на 1 октомври. Едно от най-красивите събития на регатата – Парадът на ветрилата, ще се проведе на 4 октомври.

Желаещите да се включат в спонсорската програма на „Параходство БМФ“ АД могат да подадат заявление в деканатите на двата факултета в Морско училище.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Рибари уловиха мина в Черно море

Риболовци "уловиха" стара руска мина в мрежите си във водите на Черно море. Лежалата на дъното мина е изтеглена с мрежите на турски риболовен кораб на около 5 nm от бреговете