Hapag-Lloyd и UASC се сливат

Hapag-LloydАкционерите в немската Hapag-Lloyd одобриха предложението за сливане с арабската UASC. Това стана на провелото се в края на миналата седмица общо събрание на акционерите в германската компания.

Предстои увеличаване на капитала на Hapag-Lloyd, с което ще се приеме вливането на UASC.

Акционерите са решили да бъде увеличен броят на членовете в Надзорния съвет от 12 на 16.

Все още обаче сливането не е преминало през одобрението на европейските антимонополни органи.

„Това обединение ще ни осигури достъп до по-големи плавателни съдове, с което ще намалим цената на превоз на контейнер. UASC вече са направили инвестициите в придобиването на нови контейнеровози, което означава, че след сливането Hapag-Lloyd няма да прави допълнителни инвестиции за нови кораби поне през следващите няколко години“, коментира Ролф Дженсън, изпълнителен директор на немската компания.

Очаква се до края на тази година обединението да е факт, с което Hapag-Lloyd ще оперира общ флот от 237 кораба с общ капацитет 1,6 млн. TEU.

| Вижте още: Hapag-Lloyd и UASC може да се обединят

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на