Заради ураган затвориха три пристанища в САЩ

uraganПристанища Чарлстън, Брунсуик и Савана на източните брегове на САЩ са затворени заради урагана „Хермин“, съобщиха от Бреговата охрана.

Въведено е т.нар. ограничение „Янки“, което означава, че на плавателни съдове е забранено влизането в пристанища, транзит и оставане в зоната за сигурност, без изричното разрешение на капитана на пристанището.

Тропическата буря „Хермин“ отново достига силата на ураган, като носи „опасност от животозастрашаващи наводнения“ от Ню Джърси до Кънектикът, предупреждават от Американската национална метеорологична служба, предава AFP.

От Метеорологичната служба в неделя са съобщили, че се очаква ветровете да достигнат сила на ураган или близка до нея през следващите 48 часа. От обяд в неделя „Хермин“ се намира на 520 км югоизточно от Оушън Сити, щата Мериленд, навътре в Атлантическия океан, но достатъчно близо, за да причинява проливни дъждове и силно вълнение в крайбрежните региони.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по