Запомнящо се представяне на Tall Ships 2016 пожелаха на “Калиакра”

kaliakraЗапомнящо се представяне, удобен вятър и безаварийно плаване пожелаха на екипажа на баркентината „Калиакра“ гостите в днешното стегнато тържество, два дни преди отплаването на учебния кораб за участие в „SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016”, предаде Nautica.bg.

Отец Ясен отслужи водосвет, а с кратки пожелания към екипажа се обърнаха изпълнителният директор на Параходство БМФ к.д.п. Александър Калчев, спонсор на баркентината, и к.д.п. Валентин Енчев директор на ДМА – Варна. Бе прочетено и приветствие от името на Генералния консул на Руската федерация във Варна.

УВК “Калиакра” ще отплава за Констанца на 7 септември в 8:08 ч. заедно с другия български ветроход, участващ в “SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016” – “Роял Хелена”.

За участието регатата, „Калиакра” прие на борда си практиканти – деца и студенти по морски специалности от Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец” и ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров”, които ще бъдат част от екипажа.

“Приех предизвикателството с мерак. Основната цел е да върна тези практиканти на родителите им живи и здрави. Останалото – каквото сабя покаже! Районът на плаване по време на регатата ми е до болка познат. Приготвили сме тактически изненади, но пак повтарям – важното е да върнем всички живи и здрави. Философията на регатите Tall Ships е популяризирането на ветроходството сред младите хора. За това и едно от условията е 50% от хората на борда да са под 25 г.”, сподели капитанът на “Калиакра” Любомир Дацев.

Вижте фоторепортаж от церемонията в Nautica.bg

Maritime.bg – България / SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016

Последни новини

Последни новини

Хутите: Целият екипаж на кораб GALAXY LEADER е осигурен с всичко нужно

На снимката са капитанът на кораба, старши помощник-капитанът и дипломатически представител. От съображения за сигурност, част от изображението е замъглено. Целият екипаж на

Пристанищата на ЕС претоварват огромни количества руски газ за трети страни

Европейският съюз се стреми да ограничи употребата на руски газ след нахлуването на Руската федерация в Украйна. Анализ на Института по енергийна икономика (IEEFA) обаче отчита

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър