Путин спасил от провал регата „Тол шипс“

nadejdaПрезидентът на Руската федерация Владимир Путин буквално е спасил от провал течащата в момента регата „Тол шипс“ в Черно море. Това съобщиха от пресцентъра на българските организатори.

След разговор между президентите Путин и Ердоган е решено флотилията да бъде освободена от таксите за преминаване на Босфора, които били непосилно високи, твърдят българските организатори.

Организаторите на регати „Тол шипс“ са Sail Training International (STI). Това е некомерсиална организация с представителства в 29 страни по света. Тяхната цел е развиват и да приобщават младежите към морското дело, независимо от тяхната националност, религия, пол и социално положение.

Според правилата на провеждането на Tall Ships’ Races по време на проявата има не само състезателни етапи, но и Cruise-in-Company, приятелски преходи. По време на тях няма състезание. Преходът от Новоросийск до Сочи ще бъде именно такъв. На корабите се очакват много гости, които вече се постараха да си запазят места. За отбелязване е че в Новоросийск пристигането на корабите съвпада с празника на града, което означава, че всичко ще е двойно по-емоционално.

Maritime.bg – Свят / SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016

 

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

Борисов и Вучич инспектираха строителството на „Балкански поток“

Министър-председателят Бойко Борсов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха с хеликоптер строителството на „Балкански поток“. Проектът е приоритетен за българското

По света и у нас