България издигна к.д.п. Андриян Евтимов за морски посланик

К.д.п. Андриян Евтимов
К.д.п. Андриян Евтимов

К.д.п. Андриян Евтимов, управител на варненската компания „Старгейт Маритайм“, е издигнат за морски посланик на Република България в Международната морска организация (IMO). Кандидатурата на българския капитан е подкрепена от Изпълнителна агенция „Морска администрация“, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Технически университет – Варна, а първата номинация, изпратена до Международната морска организация в подкрепа на капитана, е на редакцията на Maritime.bg.

Мисията на морските посланици на Международната морска организация в страните по света е да популяризират морската индустрия сред младите хора.

„Кариерата в морската индустрия предоставя уникални възможности за развитие на идните поколения. Младежите имат вълнуващ и динамичен професионален път в една от най-важните за световната икономика индустрии“, коментират от пресслужбата на IMO пред Maritime.bg.

От IMO допълват още, че целта на програмата за морски посланици е именно „разпалването“ на интереса у младите към сектора и запознаването им с безграничните възможности за кариера в индустрията.

К.д.п. Евтимов е роден през 1963 г. Завършва ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ със специалност „Корабоводене“ и Университет „Токай“ (Япония) със специалност „Мениджмънт“. Професионалният му път започва в „Параходство Български морски флот“, като през 1998 г. става капитан далечно плаване. Работил е и като супериндентант и мениджър по сигурността, качеството и опазването на околната среда към параходството, носейки отговорност за 72 български кораба. Две години е бил директор на трампово плаване към параходството, водейки управлението и мениджмънта на 55 кораба за насипни товари. През 2002 г. е назначен за директор на Дирекция Морска администрация – Варна. През годините к.д.п. Евтимов е бил председател на Българска морска камара, когато сдружението е представлявало интересите на най-голям брой компании от българската морска индустрия. От 2003 година к.д.п. Евтимов управлява варненската компания „Старгейт Маритайм“, осигуряваща морски кадри за най-големия морски превозвач в Япония – корпорацията K Line.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за