Спасиха ранен български моряк на танкер

belaia31aa5192430ef1616380a0ee1e915afbКораб на мексиканския боен флот изпълни мисия в открито море по оказване на медицинска помощ и евакуация на български моряк, пострадал докато изпълнява задълженията си на борда на танкер. Това съобщиха в комюнике военноморските сили на Мексико.

Оттам уточниха че 58-годишният българин, чието име не посочиха, е получил дълбока рана в дясната предмишница по време на вахта на борда на Seamuse, танкер, построен през 2007 г. и плаващ под флага на Маршаловите острови. Корабът плавал от пристанище Кристобал, Панама към Хюстън, САЩ, и в сряда призори, когато преминавал на 157 мили северно от Исла Мухерес, се случил инцидентът с българина.

Подробности за злополуката обаче не се разкриват. Военните оказали първа помощ на българина, прехвърлили го на бойния плавателен съд и го транспортирали до пристанище Прогресо, където го поел екип на компанията, агентираща танкера, предава Кросс. Състоянието на българина не е известно, но със сигурност той вече е получил клинична помощ на сушата.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морското оборудване

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морско оборудване, пише в издадено от Европейската комисия мотивирано становище. В