Над 7,9 млн. тона товари обработени в Пристанище Варна


Над 7,9 млн. тона товари са обработени в терминалите на Пристанище Варна от началото на годината, съобщиха от държавното дружество в отговор на запитване от Maritime.bg.

Във варненското пристанище са обработени над 2,3 млн. тона зърнени товари, като се отчита ръст от 7,7% спрямо същия период на миналата година.

Обемът контейнеризирани товари надвишава 1,5 млн. тона. Обработени са близо 83 хил. TEU.

Вчера завърши обявеният от пристанището конкурс за най-добри фотографии по време на тазгодишното издание на регата „Тол Шипс“. 215 автора изпратиха 690 фотографии в конкурса „Пристанище Варна – домакин на SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016“. За трети пореден път най-голямото българско пристанище бе домакин на зрелищната международна ветроходна проява, осигурила незабравими емоции на стотици хиляди жители и гости на гр. Варна. Авторитетно жури – Пламен Михайлов, Ивайло Сакелариев (фотограф, AFIAP) и Надежда Шипкова (фотограф, AFIAP), заседавало от 21-и до 26-и октомври, допусна общо 51 фотографии за участие в представителна изложба. Основната цел на организирания от „Пристанище Варна“ ЕАД конкурс е запечатването на уникалната атмосфера, красотата и величието на престижната международна регата. Тържествено връчване на наградите и откриване на изложба със селектираните от журито фотографии ще се проведе на 08 ноември 2016 г. (Вижте наградените фотографии тук).

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент