Мобилният сателитен оператор Турая навлиза на българския пазар

0НБС Меритайм сключи договор за партньорство с водещия мобилен сателитен оператор Турая, с което стана единствената българска компания, предлагаща продуктите и услугите на Турая за морския и сухопътния сектор директно от сателитния оператор.

Договорът отбелязва важен етап в стратегията за регионално развитие на Турая, като същевременно предоставя изгодни варианти за оптимизация на разходите на потребителите от морския сектор, коментираха пред Maritime.bg от НБС Меритайм.

Продуктите на Турая вече са набрали популярност в други морски региони, сред които Каспийско море и се очаква опитът да бъде успешно пренесен и в Черноморския регион. Като компания със седалище в морската столица Варна, НБС Меритайм е идеално позиционирана спрямо морските потребителите, което спомага за осигуряване на най-високо качество на обслужване. По този начин компанията е единственият директен партньор на Турая на българският пазар.

Билал Ел Хамули, Търговски директор, Турая, коментира: “Турая предлага точно, това, от което се нуждае пазара – разумен избор. Поради осезаемото въздействие на рецесията върху регионалните търговски флотове, възможността за директен достъп до комуникационни услуги на изключително конкурентни ценови равнища ще е много атрактивна за пазара. НБС Меритайм е перфектния избор за партньор за Турая, поради опита на компанията като експерт в морския сектор и локацията и в близост до пазара. Нашето споразумение е още една значителна крачка напред към разширяване на обхвата ни и увеличаване на присъствието ни сред европейските корабоплавателните маршрути.”

Александър Александров, Изпълнителен директор на НБС Меритайм, добави: “Ние се радваме да си сътрудничим с Турая, защото компанията има ясна насока за развитие, която ще надграждаме и реализираме заедно. Нашите клиенти ще имат възможността да се възползват от лесно достъпна алтернатива на наложеното статукво в мобилните сателитни комуникации. Ние им предлагаме висококачествено комуникационно оборудване за морски и наземни потребители, произведено от едни от най-добрите производители в света, което същевременно ще им помогне да реализират по- добра ефективност на разходите“.

НБС Меритайм има значителен опит в комуникационните решения за морския сектор. Компанията предоставя широко портфолио от услуги, както за търговски кораби, така и за малки плавателни съдове. С лидерска позиция на българския пазар на морски комуникации с над 90% пазарен дял и много международни клиенти, НБС Меритайм се радва на успешно възходящо развитие от 2009 год. насам. Договорът за достигане на продуктите и услугите на Турая посредством НБС Маритайм до Европейските потребители следва естествено неотдавнашното разрастване на морското портфолиото на Турая чрез пускането на пазара на Atlas IP. Atlas IP е лесен на инсталиране сателитен терминал, който предлага на корабните оператори и екипажите безпроблемен достъп до интернет, подобрена свързаност и високоскоростна ефективност на комуникациите между кораба и брега на най-добрите на пазара цени за предаване на данни през сателит. Освен морски комуникации, Турая предлага иновативни, надеждни и лесни за употреба сателитни телефони и броудбанд терминали, специално предназначени за потребители извън обхвата на стандартните наземни мрежи. Един от популярните продукти на компанията от този сегмент е SatSleeve+, устройство, който трансформира смартфона в сателитен телефон за броени минути.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини