Откраднаха личните данни на над 130 хил. американски военни моряци

 Личните данни на 134 386 бивши и настоящи моряци от Военноморския флот на САЩ са били откраднати от хакери, съобщиха в сряда от командването на флота, предаде Ройтерс.

От командването коментират още, че е бил „хакнат“ работен лаптоп на служител на „Hewlett Packard“, работил по договор за флота. От „Hewlett Packard“ са информирали ВМФ за пробива на 27 октомври, а през следващите седмици ще бъдат информирани и всички моряци с откраднати лични данни.

„Флотът приема този инцидент изключително сериозно – това е въпрос на доверие за нашите моряци“, заяви вицеадмирал Робърт Бърк. По думите му е започнало разследване.

„На този етап от разследването, няма доказателства, които предполагат злоупотреби с информацията, която е била изложена на риск“, казаха още от флота.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост