Японска морска компания ще предаде дарение на Технически университет – Варна

trenajor-mashinno-otdelenie-tehnicheski-universtite-varna“Старгейт Маритайм” ЕООД и японската компания „Тайо Нипон Кисен“ ще дарят на Технически университет – Варна ценен комплект от Морски конвенции и професионални издания за подготовката на бъдещите морски специалисти. Дарената литература ще се съхранява и може да се ползва в университетската библиотеката. Това съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на ТУ – Варна.

Официалното предаване на дарението, връчване на дарителско свидетелство и среща с гостите от българската и японската корабни компании ще се състои в НУК, Конферентна зала (5 етаж) от 9.30 часа на 15.12.2016 г., четвъртък. Ръководството на университета кани студенти, преподаватели и специалисти да участват в събитието.

От 10 часа в зала 201М в Машинно-технологичния факултет на ТУ – Варна представители на двете филми започват интервюта със студентите от специалности „Корабоводене“ и „Корабни машини и механизми“, които вече са издържали предварителния психологически тест, за включване в стажантските кадетски програми.

Управител на „Старгейт Маритайм“ ЕООД е к.д.п. Андриян Евтимов, който неотдавна беше утвърден като морски посланик на България в Международната морска организация (International Maritime Organization – IMO). Кандидатурата на българския капитан получи подкрепата от Изпълнителната агенция „Морска администрация“, Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ и Техническия университет във Варна.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент