„Булярд корабостроителна индустрия“ прие за ремонт кораб, след сблъсък в Дарданелите

sider-capri-2В „Булярд корабостроителна индустрия“ вчера застана за ремонт корабът за генерални товари SIDER CAPRI (IMO: 9143403).

Съдът е понесъл сериозни поражения в носовата част, при сблъсък с автомобиловоз в района на Дарданелите, научи Maritime.bg. Инцидентът е станал в края на миналия месец.

Пред Maritime.bg специалисти от корабостроителницата коментираха, че предстои отрязване на цялата носова секция и последващо й възстановяване. На борда на кораба липсват чертежи с реалната форма на носовата секция. Нанесени са сериозни поражения по вързалното устройство, а възстановяването на самата линия, без наличието на чертежи, представлява сложна инженерна задача.

Кораб SIDER CAPRI се сблъсква с автомобиловоза  GRANDE ANVERSA (IMO: 9287417). И двата кораба са понесли значителни поражения. При инцидента няма пострадали моряци и не е допуснато замърсяване, не е нахлула вода на борда на двата съда.

В момента тече разследване.

Очаквайте подробности.
sider-capriMaritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по