Два кораба заседнаха в Дунав

Фото: ИАППД
Фото: ИАППД

Корабоплаването по река Дунав в българския участък е затруднено заради ниското ниво. Два кораба са заседнали  край Белене. Това съобщиха от дирекцията „Речен надзор-Русе“ към ИА „Морска администрация“ пред БТА.

Плавателните съдове плават под немски флаг. Към района е изпратен румънски влекач. В участъка газенето е ограничено до 2,10 метра.

От „Речен надзор-Русе“ призовават капитаните и корабособствениците да се съобразяват с обстановката.

Прагове са се образували и в района на остров Вардим, Батин, около устието на река Янтра, под остров Милка и край Попина.

Нивото на Дунав при Русе вчера бе 99 см спрямо условната кота „нула“. Прогнозата за следващите два дни е то да спадне с още 24 сантиметра.

Директорът на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав Павлин Цонев обясни, че скоро не се очаква промяна на обстановката.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Възстановяват отбивни съоръжения в два пристанищни терминала във Варна

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) планира възстановяване състоянието на отбивни съоръжения по кейови стени в два пристанищни терминала във Варна, става

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на